H Μάρω Μαρκέλλου στην εκπομπή Deos On Air – Αφιερωμένο Εξαιρετικά

H αγαπημένη μας δημιουργός, Μάρω Μαρκέλλου βρέθηκε στην εκπομπή του John Deos “Αφιερωμένο Εξαιρετικά”, όπου μεταξύ άλλων την απολαύσαμε unplugged!!!

Πήγα σε μάγισσες και χαρτορίχτρες, σε μέντιουμ και καφετζούδες, ακόμα και στον Ξανθό το Μάγο και τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ και το επιβεβαίωσαν όλοι, πως έγινε επιτέλους η εκπομπή που δεν κάθόταν εδώ και 6 χρόνια. Η Μάρω Μαρκέλλου αφήνοντας πίσω της το Λουτράκι και τα άλλα επιτραπέζια νερά, επισκέπτεται το Κερατσίνι του Πειραιά και μας φέρνει την κιθάρα της όχι στο κεφάλι, αλλά στο στούδιο του Εμ-Γουόρντ www.m-wordradio.gr . Μαζί της θα σέρνει στο αμάξι της 12 τενεκεδάκια που κρύβουν 12 αγαπημένα της τραγούδια κι εμείς θα τα ανοίξουμε, θα τα ακούσουμε και θα της κάνουμε 12σχετικές ερωτήσεις. Το 12σφαιρο επιστρέφει από το λήθαργο με την καλύτερη αφορμή!

Bio :
Γεννήθηκε το 1985 και πάντα συνήθιζε να μιλάει για τον εαυτό της σε τρίτο πρόσωπο! Μεγάλωσε στο Λουτράκι όπου ζει ακόμα. Μόλις ξεπέρασε το μπουσούλημα, ένα πλαστικό κόκκινο κασσετοφωνάκι με μικρόφωνο έγινε το αγαπημένο της παιχνίδι.
Κάπου στο γυμνάσιο ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας για άγνωστους τότε λόγους, τα οποία και κάθε τόσο σταματούσε. Τα πρώτα τραγούδια που έμαθε να παίζει ήταν αρκετά φάλτσα αλλά δυσάρεστα μόνο για τους άλλους. Για την ίδια ξαφνικά όλα είχαν πάρει το δρόμο τους καθώς σχεδόν αμέσως συνέθεσε το πρώτο της τραγουδάκι και η χαρά ήταν μεγάλη και για τους υπόλοιπους, καθώς σχεδόν αυτόματα χάθηκε το φάλτσο. Ενώ οι κλασικοί ενέπνεαν πάντα σεβασμό αλλά και ανία, κάποια στιγμή η δεύτερη επιβλήθηκε και τα ωδειακά μαθήματα είχαν ξαφνικά τελειώσει πριν πάρει οποιοδήποτε πτυχίο. Η κιθάρα ηχούσε όμως, με γνωστά αλλά και αυτοσχέδια ακόρντα, τα τραγούδια συνέχιζαν να παίζουν, και τα ποιήματα του δημοτικού, έπειτα από στίχους του γυμνασίου, είχαν πάλι μεταμορφωθεί σε κοινότυπες αλλά πιο ευχάριστες περιπλανήσεις.
Το 2003 “περνάει” στη Νομική Αθηνών όπου και για τρία περίπου χρόνια ηχογραφεί στο φοιτητικό λάπτοπ τις καινούριες εμπειρίες. Ταυτόχρονα δουλεύει σε μπαρ στο Λουτράκι κι έτσι το υλικό είναι πολύ. Στο Λουτράκι είναι που γνωρίζει το Βασίλη Πιερρακέα και του δίνει ένα κομμάτι από την τελευταία “σοδειά” για ενορχήστρωση με σκοπό να συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Φυσικά κανενός είδους επιτυχία δεν επέρχεται από αυτό, αλλά ευτυχώς που υπάρχει και το Φεστιβάλ: Από το αρχείο του Βασίλη, το “Αργεί να ξημερώσει” φτάνει στα αφτιά του Φοίβου Δεληβοριά, ο οποίος ύστερα από μια κιθαροβραδιά αποφασίζει να της προτείνει να συμμετάσχει στην παράσταση Κ-13 με τα τραγούδια της.
Από τον Νοέμβρη του 2007, στο πλευρό του Φοίβου Δεληβοριά κάνει τα πρώτα της δειλά βήματα. Ζυγός, Κύτταρο, περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, έτσι απλά, σαν όνειρο. Η Μυρτώ Κοντοβά την βλέπει στο Ζυγό και ένα τηλεφώνημα αργότερα, η Μάρω βρίσκεται να παριστάνει τον εαυτό της δίπλα σε “Υπέροχα πλάσματα”. Τα σποραδικά τεύχη κόμιξ των παιδικών χρόνων που είχαν μετατραπεί σε μια ενήλικη, όλο και πληρέστερη συλλογή, προκαλώντας τον περίγελο, είχαν γίνει “Σκρουτζ Μακ Ντακ” και είχαν πιάσει τόπο.
Τώρα 11 κομιξιστικά “καρέ” (11 τραγούδια που έχουν γραφτεί σε 11 δωμάτια του σπιτιού) με τους στίχους για “συννεφάκια”, μία εκρηξιομανής νύφη και δυο-τρεις στιγμές αυτογνωσίας, τιτλοφορούνται “Κορίτσι Για Σπίτι” και “κυκλοφορούν” στους χειμωνιάτικους δρόμους ντυμένοι από την ΛΥΡΑ.