Οι Griphus μιλούν για escape rooms στην εκπομπή Bloody Mary

H Bloody Mary μίλησε με τους ιδιοκτήτες του Griphus για όλα όσα αφορούν τα δωμάτια απόδρασης. Γνωρίστε τους μέσα από τη ραδιοφωνική μας συνέντευξη και απολαύστε τους γιατί ειναι υπέροχοι !!!!!
-Πείτε μας λίγα λόγια για το πως ξεκίνησε η ιδέα για την δημιουργία της επιχείρησης σας

Όλα ξεκίνησαν από μια συζήτηση παρέας.Μιλούσαμε για τα παιχνίδια που παίζαμε παλιά.Αυτή νοσταλγία για τα παιδικά παιχνίδια παρέας σε συνδυασμό με το ενήλικο επιχειρηματικό δαιμόνιο έφερε την ιδέα για τη δημιουργία ενός εναλλακτικού χώρου ψυχαγωγίας για όλους.Ένα μέρος που όλοι ανεξαρτήτως ηλικίας θα μπορούσαν στην κυριολεξία να παίξουν «αποδρώντας» έστω και για λίγη ώρα από τα άγχη της καθημερινότητας.Ο χώρος και η διάθεση υπήρχαν, τα υπόλοιπα ήταν θέμα μελέτης και οργάνωσης.Λίγους μήνες μετά η ανώνυμη αρχική ιδέα , βαφτίστηκε «Griphus» και άρχισε να υλοποιείται.

-Ποια είναι η έμπνευση για τα δωμάτια σας;

Κάθε δωμάτιο έχει τη δική του ιστορία.Ο «Πυθαγόρας» ξεκίνησε από το θαυμασμό μας για την αρχαία Ελλάδα και τον ίδιο τον Πυθαγόρα ο οποίος ήταν από τους πρώτους διδάξαντες στους γρίφους.Αν η Ιταλία είχε τον Da Vinci η Ελλάδα είχε τον Πυθαγόρα. Τα επιτεύγματα του σε μαθηματικό αλλά και σε τεχνικό επίπεδο αποτέλεσαν την πρώτη ύλη για το δωμάτιο.
Το «Outbreak» είναι ένα δωμάτιο στο οποίο αφήσαμε την φαντασία να μας οδηγήσει, απαλλαγμένοι από τα «ιστορικά» πλαίσια το τοποθετήσαμε στο μέλλον και γράψαμε κυριολεκτικά τη δική μας Ιστορία.Η αγαπημένη μας ταινία, η αγαπημένη μας σειρά και το αγαπημένο μας video game μπήκαν στο μίξερ και προς ανακούφιση όλων το αποτέλεσμα μας εξέπληξε ευχάριστα.