Οι Anu στη ραδιοφωνική εκπομπή “στο Πατητήρι των ήχων”

Η εκπομπή το “πατητήρι των ήχων” και ο Αλέξανδρος Γερασίμου μας συστίνουν τους Anu.
Anu: Δισκογραφικό ντεμπούτο του συνθέτη Ηλία Παντολέων με ηχογραφήσεις έργων του εως και το 2009, ερμηνευμένες σε Αθήνα και Νέα Υόρκη, με εστίαση στον στυλιστικό πλουραλισμό και στην ουσία της μουσικής δημιουργίας ως μέσο έκφρασης. Η κυκλοφορία γίνεται υπό την ονομασία “ANU”, και το album τιτλοφορείται “Kites”.

Ρυμουλκώντας αντιφάσεις, o Ηλίας Παντολέων αναζητά εκείνες τις οργανικές αλληλεπιδράσεις, που θα μεταφέρουν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά την επικοινωνιακή του πρόθεση στον ακροατή. Έτσι, στο δίσκο συστεγάζονται μακροσκελή αλλά και σύντομα σε διάρκεια έργα που συνδυάζουν από ορχήστρα δωματίου με ηλεκτρικά όργανα, field recordings με ισοκράτες ηλεκτρικού μπάσου, μέχρι soundscaping με Waltz. Οι ερμηνευτές στο δίσκο προέρχονται από την Ιταλία, την Βουλγαρία, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ελλάδα, άλλοι με σημαντικό δισκογραφικό και συναυλιακό έργο ήδη, άλλοι που μόλις ξεκίνησαν, επαγγελματίες μουσικοί Εβραϊκών γάμων, ενεργά μέλη στη new music, πειραματική, αυτοσχεδιαστική και avant garde κοινότητα της Νέας Υόρκης, και είναι οι: Μαμπρέ Κασαρτζιάν – Mπάσο, Francesco Alessi – Τύμπανα, Cory Bracken – Βιμπράφωνο, Stanislav Nikolov – Βιολιά, Michael Hanf – Mαρίμπα, Kenneth Advocat – κλαρινέτα, William Lang – Τρομπόνια, Andrew Kozar – Τρομπέτες, και Ηλίας Παντολέων – Κιθάρες, φωνές και κρουστά.

Για τις ανάγκες της παραγωγής της κυκλοφορίας τόσο στην άυλη όσο και στην υλική της μορφή, ο συνθέτης συνεργάστηκε στενά με τον Παναγιώτη Δεληνικόλα, μέσω του Spork Studio (www.sporkstudio.com) και της Foon Records (www.foonrecords.com). Ο Πέτρος Χριστούλιας (www.christoulias.com) ανέλαβε να δημιουργήσει το comic “kites” εμπνευσμένο από το ομότιτλο κομμάτι, ενώ το design του album και του logo ανέλαβε ο Δημήτρης Δεληνικόλας (www.emptyfilm.com), με το artwork να υπογράφει ο Ηλίας Παντολέων. H Ηλέκτρα Ποϊράζογλου (www.wix.com/FilmsInABag/Lek) δημιούργησε τη stop motion ταινία της “Think Kites”, η οποία βασίστηκε στο κομμάτι “kites”, ενώ ο Ευθύμης Κόσεμουντ Σανίδης (www.kinemafilms.com) υπογράφει τη σκηνοθεσία του βίντεο για το κομμάτι “rebicycling” τα οποία φιλοξενούνται στην ιστοσελίδα www.anukites.com/videos-2. Μία ακόμη συνεργασία στα πλαίσια αυτής της κυκλοφορίας, με τις Μιρέλλα Μαντά (Futuristic Silence) και Ιόλη Μιχαλοπούλου (Ioli – I2) να φιλοτεχνούν φορέματα εμπνευσμένα από το κομμάτι του δίσκου “kites”, έλαβε χώρα το Σάββατο, 2 Ιουνίου στα πλαίσια του C.D.F. Concept June Installment, στο ατελιέ τους.