Δείπνο αγάπης στο Σαρόγλειο Μέγαρο

To M-word web radio σας καλεί σε μια βραδιά γεμάτη ευαισθησία. Διανύοντας μια σκοτεινή εποχή όπου η μοναξιά, το άγχος της καθημερινότητας και η αβεβαιότητα πρωταγωνιστούν όλο και σε περισσότερες γωνιές του πλανήτη, πολλοί συνάνθρωποί μας στερούνται των βασικών προϋποθέσεων για να επιβιώσουν. Ιδιαίτερα στους λαούς της Αφρικής η απόλυτη φτώχεια, η έλλειψη νερού και μια σειρά θανατηφόρων ασθενειών, κυρίως το AIDS, μαστίζουν τους ανθρώπους και κυρίως μικρά παιδιά και ωθούν τους πληθυσμούς στην απόλυτη εξαθλίωση.

Η Ελληνική Δράση Αφρικής μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση με βασικό μέντορα και υποστηρικτή την κ. Μέρω Κεσεσίογλου, Πρόξενο της Ακτής του Ελεφαντοστού και Πρόεδρο της Οργάνωσης, δραστηριοποιείται στην Αφρική πάνω από 25 χρόνια και έχει θέσει ως βασικούς στόχους της την επαρκή σίτιση, την περίθαλψη, την εκπαίδευση και την απασχόληση προς όλες τις χώρες της Αφρικανικής Ηπείρου. Με έναρξη των δράσεων της το 1980 συνεχίζει μέχρι και σήμερα να προσφέρει όχι μόνο φαρμακευτικό υλικό και χρήματα στους λαούς της Αφρικής, αλλά κυρίως επικεντρώνεται στον βασικότερο σκοπό της, να τους δώσει τα εφόδια να σταθούν αξιοπρεπώς στις δικές τους δυνάμεις. Έχει ιδρύσει μεταξύ άλλων το ορφανοτροφείο με την επωνυμία ΕΛΛΑΣ όπου φιλοξενούνται 450 παιδιά των οποίων οι γονείς πέθαναν από HIV/AIDS και τα ίδια είναι φορείς. Παράλληλα με την χωρίς αντάλλαγμα παροχή βοήθειας και αγάπης προς τους λαούς της Αφρικής, η Οργάνωση δημιουργεί ένα αδιάρρηκτο δεσμό μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών της Αφρικής και προωθεί ενεργά την διάδοση της ελληνικής παράδοσης, οργανώνοντας ετήσιες εβδομάδες ελληνικού πολιτισμού και ιδρύοντας ελληνικές βιβλιοθήκες.

Στις 13 Νοεμβρίου, στα πλαίσια της προσπάθειας για οικονομική ενίσχυση των δραστηριοτήτων της Οργάνωσης, η Ελληνική Δράση Αφρικής διοργανώνει μία φιλανθρωπική εκδήλωση στην επιβλητική αίθουσα δεξιώσεων του Σαρόγλειου Μεγάρου (Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων) στην Αθήνα. Την οργάνωση του καλλιτεχνικού μέρους της εκδήλωσης και την ενορχήστρωση έχει αναλάβει ο ερμηνευτής Μαυρίκιος Μαυρικίου κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Οργάνωσης κ. Κεσεσίογλου. Μαζί με τις Julie Massino και Σία Κοσκινά, και με την φιλική συμμετοχή του Παναγιώτη Πετράκη, ο Μαυρίκιος πλαισιωμένος με μερικά από τα μέλη της «Ορχήστρας των Αισθήσεων» θα παρουσιάσει ένα μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από το ευρύ ρεπερτόριο ενορχηστρωμένα και διασκευασμένα από τον ίδιο σε jazz ύφος και διάθεση.