Ένα μύθο θα σας πω, Μαυρίκιος Μαυρικίου – Σία Κοσκινά στο Θέατρο Χυτήριο

Ένα μύθο θα σας πω, Μαυρίκιος Μαυρικίου – Σία Κοσκινά στο Θέατρο Χυτήριο #M-word web Radio

Το M-word web radio βρέθηκε στο θέατρο Χυτήριο και στην μουσική παράσταση “Ένα μύθο θα σας πώ” με το Μαυρίκιο Μαυρικίου και τη Σία Κοσκινά, μια παράσταση εμπνευσμένη από τη μουσική του Μάνου Χατζιδάκη. Σε μια μυσταγωγική καλοκαιρινή βραδιά η αυλή του Χυτηρίου πλημμύρισε νότες, αρώματα και χρώματα μιας άλλης εποχής.

Tην Παρασκευή 25 Ιουλίου, η ατμοσφαιρική αυλή του Χυτηρίου, γέμισε με φαναράκια και τα τραπέζια υποδέχθηκαν τους θεατές με παλιό-παραδοσιακό γλυκό “υποβρύχιο”, μια βραδιά βγαλμένη από κινηματογραφικό σκηνικό, μια βραδιά γεμάτη μαγεία. Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, εμπνευσμένος από το έργο του Μάνου Χατζιδάκι και έχοντας αυτή τη φορά στο πλευρό του την ερμηνεύτρια μουσικού θεάτρου Σία Κοσκινά να συμμετέχει φιλικά και σκηνοθετεί την παράσταση, ερμήνευσαν τραγούδια που σημάδεψαν ανεξίτηλα τη μουσική ιστορία αλλά και τις καρδιές μας, ενώ μίλησαν πριν την παράσταση στην κάμερα του M-word Web Radio για το πως συναντήθηκαν και πως τους σημάδεψε το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη.

Οι θεατές έγιναν μια παρέα και σιγοτραγουδούσαν, ιδιαίτερα φορτισμένοι από την ατμόσφαιρα της βραδιάς, ανάμεσά τους η κ. Ελένη Μούσουλου, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Κυπριακής Κοινότητας Γαλλίας, oι Χάρης Σώζος, Γιάννης Σαββιδάκης, Νίκος Ρουσσάκης, Λυδία Σέρβου,Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Αδάμ Τσαρούχης, Βασίλης Ζούλιας, η σοπράνο Τζίνα Φωτεινοπούλου, οι δημοσιογράφοι Νίκος Βατόπουλος, Kώστας Παναγιωτόπουλος, Αλέξανδρος Καρατζάς, Νεκτάριος Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα, Κυριάκος Τσικορδάνος, Σπύρος Καλαματιανός, Μάριος Γκούβας καθώς και πλήθος θεατών, καταχειροκρότησαν τουςκαλλιτέχνες, που ερμήνευσαν τα τραγούδια της παράστασης, αλλά και τους μικρούς Βασίλη και Έκτορα Πάτση ειδικά όταν ο Εκτορας μας ζέστανε με την φωνή του στο κομμάτι “Χάρτινο το Φεγγαράκι”

Το Μαυρίκιο Μαυρικίου τον απολαύσαμε όχι μόνο στη φωνή αλλά και στο πιάνο και το ακορντεόν την ενορχήστρωση, μαζί με μια 7μελή ορχήστρα: Ιάσονας Μαυρογεώργος στην κιθάρα, Πολυξένη Μιγγούλη στο βιολί, Ιωάννα Ζιώγα στο φλάουτο, Παύλος Χαραλάμπους στο μπουζούκι, Βασίλης Πλαγιανός στο μπάσο και Κωνσταντίνος Αθανασίου στα κρουστά. Την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης ανέλαβε η Σία Κοσκινά και την ενδυματολογική επιμέλεια υπογράφει η Ελένη Καραμέρου.