Η ερμηνεύτρια Αγγελική Τουμπανάκη στην εκπομπή “στο πατητήρι των ήχων”

To M-word web radio και ο Αλέξανδρος Γερασίμου, είχαν την τιμή να φιλοξενούν στο στούντιο την ερμηνεύτρια Αγγελική Τουμπανάκη.

Η Αγγελική Τουμπανάκη είναι vocalist/τραγουδίστρια. Ασχολείται με τη jazz, με παραδοσιακούς ρυθμούς και μουσικές και με την εξερεύνηση των δυνατοτήτων της φωνής, στήνωντας απο το 2006 πολυμορφικά, πολυσυλλεκτικά projects και παραστάσεις.
Ειναι η δημιουργός, παραγωγός και η lead singer του σχήματος «Toubanaki & the Buzz Bastardz» (fusion balkan jazz) με το οποίο ολοκλήρωσε την πρώτη δισκογραφική της δουλεία (Ελλάδα , Νέα Υόρκη).

Παράλληλα projects:
* ενα πρωτότυπο experimental ντουέτο τύμπανων – φωνής » Jazztronica Drums-Voice duet « με το ντράμερ Ηλία Δουμάνη με λούπες, harmonizer και εφε.
* project «Jazz plus» (modern vocal jazz) με τον jazz κιθαρίστα Γρηγόρη Ντάνη, και το μπασίστα Κώστα Κωνσταντίνου στο
* Harp-Voice duet, με την ηλεκτρική αρπίστρια Maria Christina & the 7 pedals στήνοντας μια global μουσική παράσταση
* καλεσμενη του εννιαμελούς σχήματος τσιγγάνων «Sam Roma», τραγουδώντας παραδοσιακά ρόμικα κομματια.

Το καλοκαίρι του 2015 κατα την διάρκεια της διαμονής της στην Νέα Υορκη παρακολούθησε τα «Cirlce Songs» σεμινάρια με τον Bobby McFerrin της ομάδας του που πραγματοποιήθηκαν στο «Omega» campus (USA) και συμμετείχε σε διάφορα «Cirlce Songs».
Επίσης έχει παρακολουθήσει jazz master classes με τους Bob Stoloff, JD Walter, σεμινάρια Jazz αυτοσχεδιασμού στο «Veneto Jazz Workshops» (Ιταλία), με καθηγητές από το New School For Jazz And Contemporary Music της Νέας Υόρκης, αλλα και σεμινάρια απο τις Rene Marie, Sheila Cooper και Deborah Carter.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, Ρυθμολογίας με το χορευτή Francisco Jose Suarez Barrera, Ινδικού κλασσικού τραγουδιού (dhrupad) με τον Uday Bhawalkar, Πέρσικου κλασσικού τραγουδιού με την Mamak Khadem, Flamenco τραγουδιού με τον Vicente Gelo, Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων, Βουλγάρικου τραγουδιού με την Tzvetanka Varimezova και κλασσικού Οθωμανικού τραγουδιού με τον Ahmet Erdogdular στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος με διοργανωτή τον Ross Daly.
Φοίτησε στο τμήμα της jazz (αυτοσχεδιασμός, αρμονία, πιάνο) του Ωδείου Athenaeum με τον Σύλβιο Σύρρο και παράλληλα σπούδασε τεχνική φωνής SLS με την Σοφία Νοητή. Στο παρελθόν έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασσικού τραγουδιού, κλασσικής κιθάρας και παραδοσιακών κρουστών (νταούλι, μπεντίρ). Διδάσκει φωνητική και αυτοσχεδιασμό και διοργανώνει φωνητικούς κύκλους.
Η Α. Τουμπανάκη ήταν η δημιουργός, παραγωγός και τραγουδίστρια της μουσικής παράστασης «Colpo Grosso» της οποίας επιμελήθηκε την παραγωγή και τη σκηνοθεσία και η οποία παρουσιάστηκε σε διάφορες μουσικές και θεατρικές σκηνές από το 2008 έως το 2010.

Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί: με τον διεθνούς φήμης μπασίστα Cameron Brown (Bassano del Grappa, Ιταλία 2010), τον διάσημο περκασιονίστα Onur il (Descarga project 2013) με τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο (2014 Μικρό Παλλάς, Υακίνθεια κ.α) και έχει συμμετάσχει στα σχήματα Mare Yiem, Sanades, Anthypnic Flow, Melios Balkana Mama, Ελελεύ.