Ο DJ ALX στην εκπομπή Music Manifesto

Η εκπομπή Music Manifesto είχε τη χαρά να μιλήσει με το θρυλικό DJ ALX και σας μεταφέρει στην ατμόσφαιρα του στουντίου μέσα από το παραπάνω απόσπασμα.

Ο DJ ALX, ο κατά κόσμον Χρυσοβαλάντης Στραβαλέξης, είναι Έλληνας μουσικός παραγωγός και DJ. Αποτελεί πρώην μέλος των Terror X Crew και ιδρυτή της δισκογραφικής εταιρείας ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑ. Παράλληλα, είναι ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρίας 33 1/3 Entertainment. Επίσης, είναι κάτοχος 2 χρυσών δίσκων.

Το 1992 συναντά τον Αρτέμη και τον Ευθύμη και μαζί αποφασίζουν να κάνουν την τότε ομάδα γκραφίτι Terror X Crew (TXC), συγκρότημα.
Το 1993 οι TXC, ξεκίνησαν τις πρώτες τους ζωντανές εμφανίσεις μαζί με τους FF.C και τους Active Member, με αποτέλεσμα να μαζέψουν τον πυρήνα που θα αποτελούσε αργότερα το κοινό τους.

Τo 1995, μετά την προτροπή του σχήματος New Jack με το οποίο έκαναν συναυλίες μαζί, οι Terror X έστειλαν το demo τους στη δισκογραφική Studio II Records. Η εταιρία τότε αποφάσισε να κυκλοφορήσει το EP τους με όνομα Terror X Crew σε βινύλιο. Ο δίσκος ήταν αποτέλεσμα της μουσικής επιμέλειας του ALX έχοντας πουλήσει 10.000 αντίτυπα σε μικρό χρονικό διάστημα.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη προσχώρηση του σχήματος στην FM Records.
Το 1997 κυκλοφορεί απ’ την ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑ και την FM Records το πρώτο LP του σχήματος, με το όνομα Η Πόλις Εάλω. Ο δίσκος έγινε χρυσός και είχε την οπτικοποίηση ενός παλιού κομματιού, του “Ο Ελληνας που Έχεις Συνηθήσει”, που ήταν το πρώτο απ’ τα τριά συνολικά video clip του δίσκου. Στο κλιπ αυτό, ο ALX σε ηλικία μόλις 21 ετών, είναι ο καλλιτέχνης, παραγωγός, ηχολήπτης, σκηνοθέτης και μοντέρ του ίδιου κομματιού.

Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν 2 CD Single, το Μη Φοβάσαι/Απλά Μουσική το 1998 και το Η Γεύση του Μένους το 1999.
Το 2000, κυκλοφορεί ένα ακόμα single, το Ξύπνιος Μέσα στα Όνειρα Κάποιων Άλλων, το οποίο σηματοδότησε την “αλλαγή πλεύσης” στη θεματολογία του σχήματος. Το ομώνυμο κομμάτι πήρε μορφή video clip απ’τον ALX και βραβεύτηκε απ’ το Γαλλικό κανάλι TV5 ως το Καλύτερο Ξενόγλωσσο Hip-Hop Video Clip.

Το 2002 η ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑ αλλάζει αρκετά, εξαιτίας των πολλών αλλαγών στη σύστασή της. Η διάλυση των Terror X Crew, η διάλυση των Άλφα Γάμα και η απομάκρυνση ορισμένων μελών των Ζωντανοί Νεκροι, καθώς και η δημιουργία του γκρουπ Τιγρέ Σποράκια, αναγκάζουν τον ALX να μετονομάσει τελικά την ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑ σε ΗχοΣπείρα στα τέλη του 2003.
Το 2005 δημιουργείται ένα νέο project απ’ τον Βαλάντη, το Αφοί Στραβαλέξη, στο οποίο συμμετέχουν ο Τάκι Τσαν, ο Ευδαίμων, ο Φάνης Αφανής, ο O-Live και ο ίδιος ο Ηχοκράτορας ALX.

Το 2009 έχουμε την επανίδρυση της ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ μετά από μια μεγάλη αποχή του Ηχοκράτορα απ’τη σκηνή. Αυτή συμπίπτει με την επιστροφή του αδερφού του, Τάκι Τσαν. Έτσι, η πρώτη κυκλοφορία της νέας ΗΧΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ είναι το Ρίμα για Χρήμα 2, ένα διπλό LP.