|

Ο Πέτρος Σαριδάκης unplugged στην εκπομπή “ένθεν και ένθεν”

Η Βάσια Ρούσσου και η εκπομπή “ένθεν και ένθεν”, είχαν τη χαρά να μας παρουσιάσουν σε μια συνέντευξη και unplugged, τον ερμηνευτή Πέτρο Σαριδάκη.
Ο Πέτρος Σαριδάκης γεννήθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και κατάγεται απο το Ηράκλειο Κρήτης. Είναι απόφοιτος του University of Hertfordshire με σπούδες στη διοίκηση επιχειρήσεων με ειδικότητα στο marketing. Eπιπλέον, εχει κάνει ανώτερες μουσικές σπουδες στην κλασσική κιθάρα.

Από πολύ μικρός «βαπτίσθηκε» στη μουσική κολυμπήθρα της Κρητικής Μουσικής Παράδοσης μια και μεγάλωσε στην πατρίδα των γονέων του και δίπλα σε καταξιωμένους μουσικούς καλλιτέχνες που του μεταλαμπάδευσαν την αγάπη για τη Παράδοση. Έκτοτε η επαφή του με την κρητική λύρα είναι σχέση ζωής μέσα απο την οποία εκφράζει κάθε του συναίσθημα.

Έχει διατελέσει και διατελεί απο το 1999 ως δάσκαλος κρητικής λύρας σε πολλά κρητικά σωματεία και συλλόγους του λεκανοπεδίου Αττικής .

Το 2000 δημιούργησε το σχήμα « ΝΟΣΤΟΣ» με το οποίο πραγματοποίησε πολλές εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές σκηνές και κρητικά κέντρα συνεστιάσεων.

Απο το 2002 μαζί με το σχήμα « ΝΟΣΤΟΣ» συμμετέχει στις μουσικές-παραστάσεις αφιερώματα στον αρχάγγελο της Κρήτης ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ της αννας Μπιθικώτση με ερμηνευτή τον Σωτήρη Δογάνη στα πλαίσια δημοτικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων και αναγεννησιακών φεστιβάλ ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό (Μάλτα,Τυνησία,Μαρόκο,Ισπανία,Γιβραλτάρ) καθώς και σε ιδρύματα (Φάρος Τυφλών Ελλάδος,Θεραπευτήριο Χρονίως Πασχόντων κ.α.) Εχει επίσης συνεργαστεί με το Χαράλαμπο Γαργανουράκη στα πλαίσια κρητικών εκδηλώσεων στην αθήνα.

Επίσης το 2014 συνεργάστηκε με την μουσικοσυνθέτη Robyn Schulkowsky και χορογράφο Λία Τσολάκη στην τεχνοτροπία του αυτοσχεδιαμού στο έργο ” Sunday ” που πραγμοτοποιήθηκε στο ινστιτούτο Γκαίτε.

Στο χώρο της δισκογραφίας έχει ενεργό συμμετοχή το 2004 με το πρώτο προσωπικό cd με τίτλο « ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΜΟΥ ΤΟ ΧΡΩΜΑ », όπως επίσης στην παρουσίαση πολύ παλιών χορών της Κρήτης, μέσα απο τη διπλή κασετίνα των αδελφών Μεγαλακάκη « ΟΤΑΝ ΑΚΟΎΩ ΚΡΗΤΗ ». Επίσης συμμετείχε ως σολίστας στο cd « A WAVE OF MELODIES » του Κώστα Νικολόπουλου. Επίσης κυκλοφορεί, απο το 2007 δισκογραφική δουλειά σε συνεργασία με έναν απο τους πιο σημαντικούς λαουτίστες της Κρήτης, τον Βαγγέλη Μαρκογιαννάκη με τίτλο ´´ ένα παλιό μου όνειρο ´´. Τελευταία δημιουργία το 2010 είναι ο δίσκος « απο τη ρίζα στην κορφή» που κυκλοφορεί απο τις μουσικές εκδόσεις ΣΕΙΣΤΡΟΝ σε σύνθεση, ερμηνεία και ενορχήστρωση απο τον ίδιο.

 

Similar Posts