Η εκπομπή “Στο πατητήρι των Ήχων” και ο Αλέξανδρος Γερασίμου μας παρουσιάζουν την ψυχή του περιοδικού “Μετρονόμος” – Θανάση Συλιβό.

Ο Θανάσης Σύλιβος γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από τη Σκόπελο και τη Χώρα Μεσσηνίας. Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του το 1989 στην Αθήνα. Το 1989-93 ακολούθησαν σπουδές στο Τμήμα Τεχνολόγων–Γεωπόνων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στην αλυσίδα καταστημάτων METROPOLIS στο τμήμα ελληνικής μουσικής και ως αρχισυντάκτης στο περιοδικό «Metropolis Press». Το 2001 ίδρυσε την Εταιρεία Μελέτης Ελληνικής Μουσικής ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ και το ίδιο έτος ξεκίνησε την έκδοση του τριμηνιαίου μουσικού περιοδικού «Μετρονόμος». Τα άρθρα και τα θέματά του αγκαλιάζουν το έργο νέων Ελλήνων δημιουργών, το ρεμπέτικο και το έντεχνο λαϊκό τραγούδι, την παραδοσιακή μουσική και οτιδήποτε κινείται στους χώρους του ενδιαφέροντος του «Μετρονόμου». Έχει πάθος για τη μουσική. Σημαντικό γεγονός η κυκλοφορία και καθιέρωση στον χώρο του του περιοδικού ΜΕΤΡΟΝΟΜΟΣ. Η ομώνυμη εταιρεία εκδίδει CD και μουσικά βιβλία, διοργανώνει συναυλίες, εκθέσεις, φεστιβάλ κλπ. π.χ. τις Γιορτές του Ενιπέα και της Φολόης στις Μηλιές Ηλείας. Έχει συνεργαστεί με την εταιρεία αρχείου και μελετών «Μνήμες» του στιχουργού, δημοσιογράφου και συγγραφέα Φώντα Λάδη, στην έκδοση βιβλίων καθώς και με καλλιτέχνες για την προετοιμασία συναυλιών και μουσικών παραστάσεων . Το 1997 εξέδωσε βιβλίο για τη ζωή του Μάνου Λοΐζου με τίτλο «Η δική του ιστορία…».

 

About The Author

M-word Web Radio

Οι παραγωγοί του σταθμού απαρτίζουν μια καλλιτεχνική κολεκτίβα, με moto τους τις λέξεις «Art & Life». Ο καθένας προερχόμενος και από διαφορετικό τομέα τέχνης (κινηματογράφο, τραγούδι, εικαστικά, θέατρο, συγγραφή κλπ) στόχο έχει μέσα από τις εκπομπές του να παρουσιάσει νέους καλλιτέχνες, αλλά και τάσεις, ιδέες και ρεύματα. Επειδή οι παρέες γράφουν καθημερινά την δικιά τους ιστορία, ταξιδέψτε μαζί μας και ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια καθημερινότητα γεμάτη δημιουργία και τέχνη.

Related Posts