Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης στην εκπομπή Bloody Mary

To M-word Web Radio σας παρουσιάζει ένα μουσικό δείγμα, από τη συνέντευξη του Βαγγελη Μαρκαντώνη στην εκπομπή Bloody Mary, με τη Μαρία Χατζηγιάννη.

Ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο. Από το 1995 είναι ο μπασίστας, τραγουδιστής και δημιουργός των τραγουδιών του συγκροτήματος «Ανοιχτή Θάλασσα».
Με την Ανοιχτή Θάλασσα κυκλοφορεί τρία άλμπουμ: Ανοιχτή Θάλασσα (2002), Μη περιμένεις νέα απ’ τον πόλεμο (2004) και Ανοιχτή Θάλασσα ΙΙΙ (2008).
Την περίοδο 2000-2001, σημειώνει τεράστια επιτυχία οδηγώντας ένα φορτηγάκι κλειστού τύπου στη διαδρομή Βι.Πε. Τρίπολης – Ασπρόπυργος, μεταφέροντας σκραπ χαλκού. Το φορτηγάκι δεν έχει ραδιόφωνο και έτσι, σε όλη τη διαδρομή τραγουδάει μόνος του λαϊκά τραγούδια. Παράλληλα, το ίδιο διάστημα, γράφει τη νουβέλα «Πώς ο Στέλιος και οι φίλοι του έβγαλαν το χειμώνα».
Το 2011 κυκλοφόρησε την πρώτη προσωπική του δουλεια «Ξένη Γη».
Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ και της νουβέλας του «Πώς ο Στέλιος και οι φίλοι του έβγαλαν το χειμώνα», κατεβαίνει στο γκαράζ και ηχογραφεί 3 νέα tracks σε διασκευές παλιών τραγουδιών. Δύο λαϊκά τραγούδια («είπα να σβήσω τα παλιά» και «ας παν στην ευχή τα παλιά» του Απόστολου Καλδάρα) μαζί με το «Γυρίζω πάλι σε σένα» από τον πρώτο δίσκο της Ανοιχτής Θάλασσας, παιγμένα με έναν garage-folk ήχο, τα οποια αποτελούν τη νέα ψηφιακή κυκλοφορία του Βαγγέλη Μαρκαντώνη από την εταιρία «Μικρός Ήρως» υπό το γενικό τίτλο “Είπα να παίξω τα παλιά”