Γιοί και Κόρες – Trailer by www.m-wordradio.gr

Μια θεατρική παράσταση για τους καθημερινούς ανθρώπους που υπέστησαν και προχώρησαν την Ιστορία αυτής της χώρας στο Θέατρο του Νέου Κόσμου.

Το κείμενο της παράστασης «Γιοι και κόρες» της εταιρείας θεάτρου Sforaris βασίστηκε σε 85 μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις ηλικιωμένων από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, από τους οποίους ζητήθηκε να θυμηθούν την ξεχωριστή ιστορία που σημάδεψε τη ζωή τους. Προσπερνώντας το ξάφνιασμα των ειδικών περιπτώσεων, επελέγησαν εκείνες οι προσωπικές ιστορίες που διαδραματίστηκαν παράλληλα με γνωστά ιστορικά γεγονότα.

Η παράσταση είναι ένα μωσαϊκό άγνωστων ιστοριών της ζωής στην Ελλάδα, των τελευταίων δεκαετιών, που διαδραματίστηκαν παράλληλα με την επίσημα καταγεγραμμένη Ιστορία της χώρας και έχει παρουσιαστεί με προηγούμενες εκδοχές της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Παράλληλα με την παράσταση, ο θίασος συνεχίζει να συγκεντρώνει και να επεξεργάζεται νέες ιστορίες, ορισμένες από τις οποίες προσέθεσε στη νέα της εκδοχή, η οποία παρουσιάζεται από 7 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού. Η τελευταία αυτή εκδοχή θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Συνάντηση Παραστατικών Τεχνών ΙΕΤΜ Athens 2013 και στο Serajevo Winter Festival 2014.