“Η Αρχή Του Αρχιμήδη” στο Μικρό Ψάρι Σε Μεγάλη Λίμνη

Η παράσταση “Η Αρχή Του Αρχιμήδη” που παίζεται στο θέατρο Αργώ κάθε ΠΣΚ με τους συντελεστές της, επισκέφτηκαν την εκπομπή Μικρό Ψάρι σε Μεγάλη Λίμνη, στο στούντιο του M-word web radio.
O Πάνος Τσαλιγόπουλος και ο Άγγελος Θεοφίλου, μίλησαν με το σκηνοθέτη Θοδωρής Βουρνά και τους ηθοποιους Παναγιώτη Μαλικούρτη και Βασίλη Τσιγκριστάρη.

Το βραβευμένο και πολυμεταφρασμένο έργο «Η Aρχή του Αρχιμήδη» του Καταλανού συγγραφέα Ζουζέπ Μαρία Μιρό (Josep Maria Miró) θα απολαύσουμε από τον Φεβρουάριο του 2015 στο Θέατρο «Αργώ», σε μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ και σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά, σε πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα.

Μέσα στο χλωριούχο περιβάλλον μιας δημοτικής πισίνας -τέλεια παραβολή της μέχρι υπερβολής ασηπτικής κοινωνίας μας-, ο Ζουζέπ Μαρία Μιρό κτίζει μια ιστορία με αφορμή κάτι που δεν ξέρουμε αν είναι ή όχι αληθινό: ένας εκπαιδευτής μικρών κολυμβητών αντιμετωπίζει με ασυνήθιστο τρόπο ένα μικρό παιδί που φοβάται να βουτήξει χωρίς σωσίβιο μέσα στην πισίνα: το αγκαλιάζει και του δίνει ένα φιλί. Πρόκειται για ένα αθώο φιλί στο μάγουλο, όπως επαναλαμβάνει ακούραστα ο εκπαιδευτής, ή υπήρχε πράγματι πονηρή πρόθεση; Τα γεγονότα παρουσιάζονται μέσα από δυο εκ διαμέτρου αντίθετες αναγνώσεις που παραμένουν αμετακίνητες από την αρχή ως το τέλος του έργου, με αποτέλεσμα να είναι ο θεατής εκείνος που καλείται να λύσει τελικά το δύσκολο δίλημμα.