Η κόρη της καταιγίδος – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

To Μ-Word Wed Radio σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σας παρουσιάζουν συνεντευξη των συνελεστών της Οπερέτας η ” Κόρη της Καταιγίδος” , από την εκπομπή Απο-σπάσματα με την Αριστέα Μικαέλλα Δανά

 

Η μεγάλη επιτυχία του Φεστιβάλ Αθηνών 2011 επιστρέφει επανεπεξεργασμένη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για πρώτη φορά με την αυθεντική ενορχήστρωση του Σακελλαρίδη!

Μετά από πάνω από μισό αιώνα κατά τον οποίο παρέμενε ξεχασμένη, η οπερέτα του δημιουργού του περίφημου «Βαφτιστικού», βασισμένη στη φάρσα «Το βαγόνι των κυριών» του Μωρίς Ενεκέν, βγήκε από το αρχείο της από την εταιρεία «Οι όπερες των ζητιάνων» για να αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Φεστιβάλ Αθηνών 2011.

Μακριά από τις ευκολίες μιας τεχνητής νοσταλγίας για «τον παλιό εκείνο τον καιρό», η ανελέητη αυτή σάτιρα του αστικού γάμου φανερώνεται, χάρη στη μοντέρνα και τολμηρή σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη, ως υπόδειγμα ιστορικά καίριου και ζωτικού μουσικού θεάτρου, αιχμηρού εργαλείου κριτικής των ηθών της σύγχρονης Ελλάδας.

Στην αναβίωση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, οι φίλοι του μουσικού θεάτρου θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν, για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο, την πλήρη και αυθεντική εκδοχή του έργου, ενορχηστρωμένη από το συνθέτη για σύνολο 24 οργάνων.

«Προς το κοινόν, το οποίον από τόσων ετών με τόσην καλωσύνην με παρακολουθεί, με χειροκροτεί, με τραγουδεί, με χορεύει, με σφυρίζει και… σας ξεκουφαίνει ενίοτε […] έχω να κάνω τώρα μίαν σύστασιν. Να προσέξη κάπως ιδιαιτέρως το νέον μου έργον “Η Κόρη της Καταιγίδος”, το οποίον παρουσιάζω μεθαύριον από της σκηνής του “Πανελληνίου”» Θεόφραστος Σακελλαρίδης