Οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης “Το τέρας” στην εκπομπή Athens Vibe

H Ιφιγένεια Θεοχαρίδη και ο Γιώργος Αργυρόπουλος βρέθηκαν καλεσμένοι των Athens Vibe και μας είπαν τα πάντα για την παράσταση “το τέρας”.
www.m-wordradio.gr

«Το τέρας» του Γιάννη Θ. Oικονομίδη στο L.A. Theater. Μια παράσταση bar theater …διαφορετική από τις άλλες!

Η καθημερινότητα ενός ζευγαριού μετατρέπεται σε εφιάλτη, όταν ο 4χρονος γιος τους, κλειδώνει την εξώπορτα του διαμερίσματος και πετά τα κλειδιά στο φωταγωγό!
Οι δύο νεαροί γονείς στην προσπάθειά τους να αποδράσουν θα μπλεχτούν σε ένα κουβάρι κωμικοτραγικών καταστάσεων και θα έρθουν αντιμέτωποι με τους χειρότερους φόβους τους, μέχρι το τελικό αναπάντεχο φινάλε.

Τι είναι αυτό που θυσιάζουμε ακριβώς για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του λεγόμενου σύγχρονου τρόπου ζωής;
Σε ποιο βαθμό τελικά επικοινωνούμε ουσιαστικά με τα αγαπημένα μας πρόσωπα;
Είναι κάποια από τα καίρια ερωτήματα που αναδεικνύονται με χιούμορ αλλά και σκληρό ρεαλισμό, στο θεατρικό έργο «Το τέρας» του Γιάννη Θ. Οικονομίδη, που ανεβαίνει για πρώτη φορά, στο lobby του L.A. Theater, στο Γκάζι.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα εύστοχη και κυρίως άκρως ρεαλιστική ανατομία της ελληνικής οικογένειας.
Με τρόπο σαρκαστικό, με διεισδυτική κριτική ματιά αλλά και στιγμές έντονης συγκίνησης, ξεπροβάλλουν ανάγλυφα στο φως της θεατρικής σκηνής, χαρακτηριστικές πτυχές της πολύπλευρης κρίσης, που μαστίζει τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία.

Πως φτάσαμε σε αυτό το καθεστώς αλλοτρίωσης;…
Με μαεστρία και καυστικό ρεαλισμό, «Το τέρας» δίνει τη δική του θεατρική απάντηση και διεκδικεί να κερδίσει, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, το ενδιαφέρον και την προσοχή όλων μας.

Σκηνοθεσία: Ιορδάνης Καλέσης.
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Οικονομίδη.
Παίζουν: Γιώργος Αργυρόπουλος, Ιφιγένεια Θεοχαρίδη.
Διάρκεια: 75΄ λεπτά