“Πόρτες” της Χρύσας Σπηλιώτη στο Αγγέλων Βήμα @ M-word web radio

Το M-word web radio είχε τη χαρά να βρεθεί στην παράσταση “Πόρτες” της Χρύσας Σπηλιώτη και να σας παροσυιάσει πλάνα και συνεντεύξεις των συντελεστών .
Η παράσταση λαμβάνει χώρα στο πλαισιο του 2ου Φεστιβαλ Διαρκειας Ελληνικου Εργου 21ου αιωνα, με καλλιτεχνικη υπευθυνη τη Λεια Βιταλη.
Οι «Πόρτες», η υπαρξιακή κωμωδία της Χρύσας Σπηλιώτη σε σκηνοθεσία Αυγουστίνου Ρεμούνδου.Κάποιοι έχουν φοβία με το ύψος, άλλοι με τα μικρόβια.Μια νεαρή γυναίκα πανικοβάλλεται όταν πρόκειται να περάσει από οποιαδήποτε πόρτα. Αναζητώντας λύση στο πρόβλημά της, υποχρεώνεται να διασχίσει αλλεπάλληλες πόρτες του παρελθόντος της.
Κάθε μια κρύβει μια νέα έκπληξη.
Έτσι, βρίσκεται απρόσμενα στο δρόμο του δολοφόνου της παιδικής της αθωότητας που αφήνει ίχνη αμυδρά. Αναγκάζεται να εξιχνιάσει τι σχέση έχουν με το έγκλημα ένας κλειδαράς, η ωραιοπαθής γυναίκα του, ο γιος του που τον μισεί, η νύφη του που μισεί τον άντρα της, η εγγονή του κι ένας χασάπης.

Τρεις ηθοποιοί που υποδύονται δέκα ρόλους, καλούνται να συναρμολογήσουν τη λύση εμπλέκοντάς μας ως το τέλος με πολλές κι αντικρουόμενες εκδοχές της πραγματικότητας.

Ένα έργο που μέσα από το πρίσμα του πλατωνικού μύθου του σπηλαίου παίζει εξίσου με την υπαρξιακή αγωνία, την κωμωδία και την τραγωδία.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:
Η Χρύσα Σπηλιώτη γράφει για το θέατρο από το 1996. Έργα της έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Η.Π.Α., Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Κροατία). «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» (μεταφρασμένο σε επτά γλώσσες), «Σκοτσέζικο Ντους», «Αγκά-σφί και φί», «Με διαφορά στήθους», «Φωτιά και Νερό», «Ποιος κοιμάται απόψε;», «Το μάτι της τίγρης», «Η αληθινή σου ιστορία».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος
Σκηνικά: Τόλης Τατόλας
Κοστούμια : Θάλεια Τσίγκου
Χορογραφίες: Κάτια Σαβράμη
Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη
Video art: @gcl.dp productions Γιώργος Συμεωνίδης-Άρτεμις Σταθάκου
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ανδριόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Κούτσου
sound design: Dub punk

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Ευγενία Αποστόλου, Σπύρος Βάρελης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος.

Το «Φεστιβάλ διαρκείας Ελληνικού έργου του 21ου αιώνα» που διοργανώνει η Λεία Βιτάλη μαζί με το «Αγγέλων Βήμα», μετά το θερμό αγκάλιασμα των Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, του κοινού και των κριτικών, γίνεται θεσμός. Και συνεχίζει την πορεία του για τη στήριξη του σύγχρονου Ελληνικού έργου και τη γνωριμία του με το κοινό.