|

“Χοντροί άντρες με φούστες” του Νicky Silver στο θέατρο Αλκμήνη

Η κάμερα του M-word web radio και ο Δημήτρης Τρυφωνίδης μας ξεναγούν στο θέατρο Αλκμήνη και στην παράσταση ΧΟΝΤΡΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΦΟΥΣΤΕΣ του Νicky Silver παρουσιάζοντας αποσπάσματα και συνέντευξεις.

Oι “ΧΟΝΤΡΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΜΕ ΦΟΥΣΤΕΣ “ αποτελούν ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά έργα του Αμερικανού δραματουργού, Νicky Silver.

Μοναδικοί διασωθέντες ενός αεροπορικού δυστυχήματος, η γοητευτική και εκκεντρική 40χρονη Φίλις Χόγκαν και ο 11χρονος γιος της Μπίσοπ Χόγκαν, θα επιβιώσουν για πέντε χρόνια σ’ένα ερημονήσι .Τα περιθώρια επιβίωσης στενεύουν και έτσι καταφεύγουν στον καννιβαλισμό τρώγοντας τα πτώματα των συνεπιβατών. Μάνα και γιος θα καταφέρουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, το οποίο ο Χάουαρντ Χόγκαν πλέον μοιράζεται με την πορνοστάρ ερωμένη του Παμ. Τα πλάσματα που επιστρέφουν πίσω ελάχιστα μοιάζουν με την οικογένειά του όπως εκείνος τη θυμάται. Οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές.
Πιο συγκεκριμένα ο συγγραφέας σχολιάζει με χιούμορ αλλά και καυστικότητα τη φύση του ανθρώπου και τους θεσμούς που θέτει στα πλαίσια του πολιτισμού. Σεξουαλική διαστροφή, υπέρβαση των ορίων, διαρκή χρήση της βίας, παραφροσύνη, ανατροπή της τάξης, κενό της επικοινωνίας. Πρόκειται άλλωστε για στοιχεία που περιλαμβάνει στη θεματολογία των περισσότερων έργων του.

Ταυτότητα της παράστασης
Συγγραφέας: Nicky Silver
Μετάφραση: Χρήστος Καρχαδάκης
Σκηνοθεσία: Αθηνά Καμπάκογλου
Σκηνικά: Αντώνης Τακτικός
Κοστούμια: Ελευθερία Στεφανούρη
Μουσική-Ηχητική Σύνθεση : Βαγγέλης Παπατζανάκης
Χορογραφία : Βίκυ Καμπάκογλου

Πρωταγωνιστούν :
Βαγγέλης Παπατζανάκης (Χάουαρντ)
Σαββίνα Πετρίδου (Πάμ)
Ελευθερία Στεφανούρη(Φίλις)
Αντώνης Τακτικός (Μπίσοπ)